Union Square

San Fransisco er en turist-glæde for dem, der leder efter en blanding af gammelt og nyt. Et af de bedste eksempler på den kontrast er Union Square.

Union Square blev bygget i 1847, og var fra starten udpeget som en offentlig plads. En 25 million dollars renovation, færdiggjort i 2002, har bragt området til dets nuværende høje punkt.

Union Square - San Francisco
Union Square – San Francisco

Pladsen har et monument af gudinden af Victory, lavet i 1903 og dominerer stadig Union Square fra en 97 fod høj søjle.

Der er snesevis af butikker, kunstgallerier, restauranter og selvfølgelig en masse mennesker.

Sporvogne giver en dejlig måde at ankomme eller forlade området, men ventetiden kan være lang, medmindre du står på tidligt om morgenen. Både Powell-Manson- og Powell-Hyde-linjerne begynder og ender ved Powell.

Hvis du kom til San Francisco for at shoppe, vil du ikke blive skuffet.

Neiman Marcus og Saks Fifth Avenue vil snart konkurrere med Bloomingdale’s.

De velkendte navne er ikke kun importerede fra New York. Tiffany & Co. tilbyder smykker som vil udfordre ethvert budget. Og Bulgari, Cartier og Swatch har også butikker her. (Swatch er måske kendt for ure i den lavere ende, men de ejer også Hamilton, for dem, der søger noget mere eksklusivt.)

Hvis du er interesseret i ægte fransk parfume, skal du heller ikke overse Sephora. De tilbyder mere end 275 mærker.

Restauranter i området ligger på andenpladsen i alle byer i verden. Her er alt fra Morton’s Steakhouse og Postrio til Daily Grill. På The Cheesecake Factory i Macy’s eller på Rotunda på øverste sal af Neiman Marcus er det muligt at spise middag med udsigt over Union Square. Ruby’s er en middags- og en teateroplevelse, både hvad maden og hvad udsmykningen angår.

Og gå ikke glip af et besøg hos San Franciscos Soup Co. Hvis alt du har tid til er en hotdog, kan du endda få det ved en pølsevogn.

Teaterdistriktet er i nærheden og tilbyder mange lånte, men også mange hjemmelavede skuespil og musicals.

Ligesom New Yorks TKTS (billige billetter), er der en TIX, der tilbyder teaterbilletter og billetter til flere attraktioner til halv pris i området. Mange af forestillingerne og attraktionerne tilbyder også billetter online.

Mens du er i området, så se udsigten fra Sir Francis Drake Hotellets Starlight Room på 450 Powell. En milepæl siden 1904 – dette er STEDET at tage en drink og lytte til jazzmusik, ligesom det formegentlig har lydt for 50 år siden.

Og mens du betragter bygningerne, besøg San Franciscos eneste Frank Lloyd Wright-tegnede bygning på Maiden Lane 140. Bygget i 1949, før Guggenheim i Manhattan, er interiøret udført i samme cirkulære stil.

Street View fra Union Square i San Francisco