Golden Gate Park

På over 1.000 hektar er Golden Gate Park større end Central Park i Manhattan. Og heller ikke mindre imponerende.

I en af verdens travleste byer kan besøgende nyde bueskydning, basketball, cykling, at stå på skøjter og ski og mange andre aktiviteter. Der er tennisbaner, en golfbane og endda aflange pools til at træne blandt andet fluefiskeri i.

Golden Gate Park
Golden Gate Park

Du kan også tage en pause fra stress og jag og bare slappe af og nyde de mange skulpturer, broer og blomster og lade hundene om at rende rundt.

Siden slutningen af det 19. århundrede, hvor der kun var ufrugtbare sandbanker, er området blevet opbygget af en række kreative iværksættere. Siden før John McLaren, som skabte de første parker, har parken tilbudt både naturligt og kunstigt kunst af svimlende variation.

Siden 1879 har the Victorian Conservatory of Flowers tilbudt besøgende en forfriskende gåtur gennem, hvad der nu er over 10.000 planter fra hele verden. Efter en istandsættelse på 25 mio. dollars (ca. 145 mio. danske kroner) på grund af en storm i 1995, er drivhuset et af de ældst eksisterende i Vest Hemisphere.

Strybing Arboretum fortsætter temaet med 70 hektar og over 600 arter. Den omgivende Shakespeare Garden har over 200 blomster og planter.

For en mere minimalistisk stil skal man besøge the Japanese Tea Garden. De snoede stier og lave, buede broer er placeret rundt omkring og over små damme og perfekt holdte blomsterbed i traditionel japansk stil.

Tæt på tilbyder the Asian Art Museum en evig forandrende udvalg af over 10.000 malerier, skulpturer og kunst i ler fra over alt i Asien. Dem, der foretrækker vestlig kunst, bør bruge noget tid på the M.H. de Young Memorial Museum. Her finder du en stor samling af amerikansk kunst fra kolonitiden til i dag.

Stow Lake i midten af parken er et vidunderligt sted at holde en pause på turen og se på robåde sejle forbi eller nyde en middagspicnic. Kun et lille stykke vest for ved Spreckels Lake kan besøgende se de lokale, når de demonstrerer deres ekspertise i fjernstyrede motor- eller sejlbåde.

Men intet besøg i Golden Gate Park er fuldstændigt, uden at man bruger den sidste tid på at se på bøfler, der går rundt på græsmarken. Disse fantastiske dyr ville være uventede at se i nogen anden park end i San Francisco.

Det er nemt at finde Golden Gate Park. Parken befinder sig på 9th Ave på Lincoln Way, hvor der er et stort antal biler og busruter. Indgangen til de fleste museer koster ikke mere end få dollars og mange er gratis. Golden Gate Park har for resten ingen sammenhæng med Golden Gate Bridge.

Kort over Golden Gate Park i San Francisco