Lær San Francisco at kende på et udvekslingsophold

Er du vild med San Francisco, er det oplagt for dig, at du tager på et udvekslingsophold i byen. Dermed kan du lære den at kende på en helt anden måde, end hvis du er turist.

Udvekslingsophold i San Francisco

Hvis du vil ind under huden på en by og en kultur, er det en god ide, at du bor der i længere tid. Det er svært at lære det hele at kende, når du bare er i området i kortere tid som turist. Selvom du føler, at du får en god fornemmelse for byen, kan det aldrig blive det samme som, hvis du havde boet der i længere tid.

Er du mellem 14 og 19 år, og drømmer du om at lære San Francisco bedre at kende, er det derfor oplagt for dig, at du tager et udvekslingsophold i byen. Der lærer du alle dens kroge og afkroge at kende.

Studer i San Francisco

Hvis du er 100 % sikker på, at det er San Francisco, som du gerne vil til, bør du vælge at tage på udveksling med en af de organisationer, hvor du selv kan vælge destination. Det kan for eksempel være IntoHigschool. De har et program, som de kalder USA Select. Der har du selv mulighed for at bestemme, hvor du gerne vil bo henne. Det koster lidt flere penge, til gengæld er du garanteret et ophold i den stat, hvor du gerne vil bo. Læs mere om programmet her.

Sådan er det at gå i skole i USA

Skolesystemet i USA adskiller sig væsentligt fra det danske ved, at du har langt større indflydelse på, hvilke fag du gerne vil have. De eneste fag, som du skal have, er engelsk og historie. Derudover har du selv mulighed for at vælge resten af fagene. Det gør, at du virkelig kan koncentrere dig om de fag, som du godt kan lide.

Gå i skole i USA (San Francisco)

Efter skole har du mulighed for at deltage i en masse fritidsaktiviteter på skolen. Det kan for eksempel være sport, hvor skolerne har deres egne hold i for eksempel amerikansk fodbold. Derudover er der også klubber, hvor du kan lave kunst, fotografere, synge, danse eller spille teater. Der er dermed virkelig fritidsaktiviteter for alle.

Din værtsfamilie er vigtig som udvekslingsstuderende

Udover din skole kommer din værtsfamilie til at udgøre en vigtig del af dit udvekslingsophold. Hvis du rejser med IntoHighschool, kommer du til at bo hos en familie, der frivilligt har meldt sig til at være værtsfamilie. Det gør en kæmpe forskel, om familien er frivillig eller bliver betalt for det. De frivillige familier gør det, fordi de gerne vil vise deres land frem for en udvekslingsstuderende, og de gerne vil møde personer fra andre kulturer.

Udveksling i San Francisco

Du kommer til at spise og bo hos familien, og de kommer derfor til at være en meget vigtig del af dit udvekslingsophold. Familien forventer, at du deltager i deres liv. Hvis de går i kirke hver søndag, forventer de derfor, at du følger med. Det er noget, som du må tage som en del af oplevelsen, og hvem ved, måske vil du komme til at kunne lide det.

Kort over San Francisco