Kunstoplevelsen i the Legion of Honor

Det Californiske palads the Legion of Honor er en kunstoplevelse fra yderst til inderst. Med den flotte samling er museet placeret fremragende med en udsigt over San Francisco bugt, der tager luften fra én.

Legion of Honor - San Francisco
Legion of Honor

Genåbnet i 1995 efter en toårig renovering til 35 millioner dollars. Bygningen i sig selv er et kunstværk. Indeni er der over 4.000 års kunst, inklusive malerier, skulpturer og keramik, mest af europæisk stil.

Oplev nogle af Rembrandts mindre kendte kunstværker eller se Rubens, El Greco eller David. Sammen med de store er der impressionisme post-impressionisme – blandt andet Renior, Degas, Pissaro og Seurat.

Her kan du se alt fra Durer Adam og Eve fra 1504 til Monets åkander fra 1914. I kollektionen er der endda værker af Picasso og Braque. Den faste samling dækker 20 rum og der er flere skiftende udstillinger.

Da de fleste kunst-elskere har besøgt mange af de berømte museer, giver the Legion of Honor en særlig nydelse. Muligheden for at se mindre kendte kunstværker af de store kunstnere er en sjælden glæde. Sådanne kunstværker er typisk begrænset til at kunne ses i bøger og på internettet.

De besøgende kan “udfylde hullerne” ved i ro og mag at se på kunst, som de andre museer missede, da de ragede de mest velkendte værker til sig. De ikke-overfyldte rum giver rolige omgivelser til at kunne betragte Van Gogh og Fra Angelico udstillingerne.

Der er unikke vægtæpper og dekorative kunstværker fra hele Europa, der dækker en periode over flere århundreder.

Et af højdepunkterne på besøget er nærheden af flere skulpturer af Robin i to rum. Tænkeren er placeret udenfor og ikke langt derfra er Kysset fra 1884.

Mens man ser på skulpturerne, gå rundt og se på bygningen i sig selv. Museet blev konstrueret som en hyldest til faldet efter første verdenskrig.

Et jordskælv i 1980’erne frembragte et antal skeletter i jorden. Levningerne var en del af the Golden Gate Cemetery, anskaffet af byen I 1867. I dag er det meste af området dækket af Lincoln Park golfbane.

Men i dag er stedet fuldt ud i live og en fryd for øjet på flere måder. Når man sidder for enden af Lincoln Highway, den første hovedvej på 3.000 miles i USA, der krydser fastlandet, er udsigten over bjergene imponerende. Herfra kan du ikke bare se bugten, men også The Presidio og The Golden Gate Bridge.

Efter du har nydt udsigten, gå tæt på og se udskæringen over indgangen til bygningen. Kopien er omhyggelig ned til indskriften Honneur et Patrie over portalen. Gå derefter ind til the Legion Cafe og nye et afslappende glas the på en af San Franciscos mange solskinsdage.

Street View fra Legion of Honor i San Francisco