San Franciscos akvarier

Besøgende i San Francisco har tre muligheder, når de skal finde et akvarium. Desværre kan man ikke vælge forkert – alle tre er fantastiske.

Akvarium ved Bugten

The Aquarium by the Bay (Akvariet ved Bugten), første gang åbnet i 1996, huser snesevis af udstillinger med dyr. Der er hundredvis af interessante arter til udstilling – alt fra næsten usynlige søheste til synlige hajer.

Den rullende gangsti tager dig med ned gennem to glas-tunneler – 100 meter lang. Bag ved væggene er der hundredtusindvis liter filtreret vand fra San Franciscos bugt. Disse bassiner er hjem for over 23.000 havdyr.

Længere væk er der et bassin med flerfarvede arter, hvor gæster faktisk kan røre ved dyrene. Anemoner sidder fast på koraler og hajer og rokker svømmer forbi.

Akvariet er lokaliseret på Pier 39.

Steinhart Aquarium

Steinhart Akvarium inde i byen er hjemsted for en lignende forskellighed af arter, men med nogle interessante variationer. Der er alt fra gifte frøer til alligatorer, der bider efter skildpadder, til pingviner.

Ål er en af akvariets specialiteter, med mange besynderlige og ukendte arter. Der er den rimelige kendte ål, men akvariet rummer også flere forskellige ål, der kan blive over to meter lange.

Steinhart har deres egen udstilling pakket med søstjerne og krabber.

Et andet sted kan du komme tæt på kæmpe havaborrer eller stør. Efter millioner af år, har den langsnudede, leopardprikkede fisk stadig et sæt væmmelige, nåle-lignende tænder.

Og vær sikker på at se pingvinerne, når de klodset plejer sig selv på isklipperne eller svømmer yndefuldt forbi under overfladen. Fugle får det bare ikke sjovere.

Steinhart Akvarium er på Howard Street 875 mellem fjerde og femte gade.

Monterey Bay

To timer i bus syd for centrum finder du Moneterey Bay Aquarium. San Franciscos akvariers juvel. Stedet er både en turistattraktion og et videnskabs center.

Her kan besøgende se tusindvis af næsten transparente vandmænd, der yndefuldt glider rundt i et bassin, eller gå udenfor og se sæler, der solbader på klipperne.

Akvariet var engang hjemsted for en stor hvidhaj, der nu er blevet sluppet fri. Den er ekstremt sjældent at fange i live, og på trods af en lille overlevelsesrate i fangenskab, kunne dyret ses i næsten to år.

Den Store Hvide blev igen sat i havet med en længde på 1,94 meter og 73,6 kg – 45,4 kg mere end ved fangsten. Flere dele af udstillingen viser historien om kontakten med dette frygtindgydende rovdyr.

Udenfor er der snesevis af sæler og oddere at se på, og de synes at nyde de hyppige bifald, som deres narrestreger medfører.

Flere virksomheder tilbyder busture til Monterey og tilbage. Selvom den er lang, er turen det værd for dem, som nyder glasakvarier. Moneterey har også et stort antal af andre attraktioner.

Nyd din tur til San Franciscos akvarier, men hold dig tør!