Fisherman’s Wharf

En af de mest populære turistdestinationer i San Francisco, Fisherman’s Wharf har alene nok at se og forbruge på hele ferien.

Fisherman’s Wharf

Området er et af stoppestederne for de berømte sporvogne og er hjemsted for Ripley’s Believe It Or Not Museum, the Aquarium og the Bay på Pier 39, The USS Pampanito Submarine museum og mange andre attraktioner.

Fisherman’s Wharf er bare én side af den nordlige kyst, og strækker sig lige fra Ghiradelli Square tæt på Van Ness Street til Pier 35 og Kearney Street.

Overfor gaden fra turistattraktionerne kan man stadig finde sælgerne, hvis forfædre gav områdets dets navn. Her kan du få en udsøgt portion rejer eller stoppe på en af de mange små restauranter for at få muslinger.

Tæt på er udskibningshavnen for Alcatraz rejserne. Vær sikker på at få billetter på forhånd. Der er altid udsolgt i hvert fald dage, og ofte uger, forud. Du kan også tage ture rundt om bugten til Angel Island eller Sausalito.

Lige nede af gaden er The Green Room, et standup sted, der tiltrækker mange. Alle du ser her vil sandsynligvis komme i TV indenfor få måneder – hvis de ikke allerede har været det!

The Wax Museum fortsætter også med at tiltrække menneskemængder. Gå en tur ved Keanu Reeves, som ser mere virkelig ud, end han gør på film. Eller nyd en billedrække af præsidenter før og nu.

Brug noget til på det fremragende Aquarium of the Bay. Her kan du se alt fra næsten usynlige miniature-vandmænd til alt for synlige hajer. Udenfor, ikke langt derfra, kan du se nogle af de lokale søløver, der kommer og besøger deres fætre og kusiner.

En af de mere usædvanlige attraktioner, ikke normalt gengivet i andre store byer, er the Musee Mechanique – San Franciscos Mechanical Museum. De mente formentlig, at det lød bedre på fransk.

Museet viser en stor og fascinerende kollektion af antikke spilledåser, spillemaskiner m.m. Enhver der er interesseret i at se, hvordan underholdning var før videospil, skulle uden tvivl aflægge et besøg. Lokaliseret på Pier 45.

Kom og se en anderledes side af århundredeskiftet og besøg det indendørs Maritime Museum og de historiske sejlskibe udendørs. Se med dine egne øjne, hvordan livet var, da alt hvad der stod imellem en sømand og sulten var hans net og to stærke hænder. Beundrer de store sejl og de små kahytters skønhed.

Rundture tager dig omkring skibe der sejlede ture rundt om Cape Horn og skonnerter, der fragtede træ i 1895. Mens du er der, slå et smut forbi 2. Verdenskrigs USS Pampanito og fredsskibet Jeremia O’Brian.

Aflæg et besøg i Cannery indkøbscenteret og få noget af historien fra San Franciscos jordskælv med i købet. Du vil blandt andet lære, at efterskælvs-brandene gjorde mere skade end sleve rystelserne.

Og vær sikker på ikke at gå glip af Ripley’s Believe It Or Not museum – fuld af besynderlige effekter og snesevis af besynderlige seværdigheder og historier, er museet en stor kollektion samlet af en af San Franciscos besynderligste personligheder. Og i San Francisco siger det ikke så lidt.

Kort over Fisherman’s Wharf i San Francisco